Ο Δημήτρης Παυλής κοντά στους πολίτες… με “Το Βήμα του Δημάρχου” – (video)

31/03/2017 15:31

O Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής «εγκαινιάζει» ένα νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου να τους ενημερώνει ο ίδιος για ζητήματα που αφορούν στο Δήμο.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Παυλής, μίλησε για τα εξής θέματα :

  • Tην ανάπλαση των 4 εισόδων της Τρίπολης.

«Ή ανάπλαση των 4 εισόδων της πόλης ήταν μια σκέψη που είχα συζητήσει με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη από το 2014 και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που στο τελευταίο ΠεΣυ ενέταξε το έργο με περίπου 1.000.000».

  • Την επούλωση λακουβών στους δρόμους της Τρίπολης και το σχεδιασμό για τις περιφερειακές ενότητες.

«Θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές στους δρόμους. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε νέους τάπητες σε πάνω από 35 δρόμους της Τρίπολης, για να διορθωθεί αυτή η άσχημη εικόνα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον ειδικά για δυο, τρεις ενότητες όπως η Τεγέα και το Κορύθιο θα διατεθούν σημαντικά ποσά για δρόμους που είτε καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, είτε χρήζουν παρέμβασης. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2017».

  • Την ολοκλήρωση του σχεδιασμού των εκδηλώσεων για το Πάσχα.

«Θα υπάρξουν εκδηλώσεις στην πόλη μας και σε κάποια χωριά που γιορτάζουν παραδοσιακά αυτές τις ημέρες. Του Αγίου Γεωργίου θα πάμε σε κάποια άλλα χωριά που έχουν τοπικές γιορτές. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκριθούν οι δαπάνες και να ευχαριστηθούν “ντόπιοι και επισκέπτες”.

  • Την Πάγια προκαταβολή (σχέδιο αξιοποίησής της).

«Πολλοι εκπρόσωποι κοινοτήτων μας θέτουν αυτό το θέμα. Ο Δήμος είχε αποφασίσει και έδινε χωρίς να είναι θεσμοθετημένο 1000 ευρώ σε κάθε κοινότητα και 3000 ευρώ στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσουν οι τοπικοί εκπρόσωποι κάποια προβλήματα. Αυτό φέτος το αλλάζουμε προς το συμφέρον τους. Θα πάρουν το 50% για μικρές παρεμβάσεις και το άλλο 50% προϋπολογίζεται και έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να μας εγκρίνει τρεις θέσεις χειριστών για να μπορέσουμε να τους έχουμε όλο τον χρόνο στην διάθεση των χωριών για να συντηρηθεί η αγροτική οδοποιία».

  • Την προέγκριση της χρηματοδότησης του Ματζούνειου και την ανάπλασή του. 

«Ο Δήμος υπέβαλε πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για χρηματοδότηση γύρω στα 2 εκατομμύρια για το Ματζούνειο. Μας ήρθε η προέγκριση και το επόμενο διάστημα που θα πάρουμε την τελική λίστα της χρηματοδότησης, θα προχωρήσουμε απευθείας στη δημοπράτηση του. Για αυτό το έργο συνέβαλαν πολλοί και ήρθε η ώρα να προχωρήσει επιτέλους αυτό το έργο».


Δείτε ποιό κάτω video από την συνέντευξη, “Το Βήμα του Δημήρχου”: