Χαιρετισμός Δημήτρη Παυλή στην παρουσίαση βιβλίου του κ. Αντώνη Αρκά με τίτλο: «Πάρος το λιμάνι των Αρκάδων» – (pics,vid)

18/12/2017 12:32

Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω την παρουσίαση του ιστορικού αφηγήματος του αγαπητού Αντώνη Αρκά με τίτλο: «Πάρος το λιμάνι των Αρκάδων», που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να αντιληφθούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από μια διαδρομή αιώνων, την κινητικότητα και εξέλιξη των Αρκάδων, υπενθυμίζοντας μας μνήμες που συγκρατούν και διαμορφώνουν το Ανθρώπινο Γένος στο διάβα των Αιώνων.

Ο συγγραφέας Αντώνης Αρκάς εμπνευσμένος από την Αρκαδία ως προγονική γη Θεών και Ανθρώπων, μας υπενθυμίζει τη διαρκή παρουσία της στο χώρο και στο χρόνο, γνωρίζοντας καλά πως μιλώντας για την Αρκαδία δεν αναφερόμαστε απλά στην καρδιά της Πελοποννήσου, αλλά στο επίκεντρο μιας κοσμοθεωρίας και μιας πανανθρώπινης στάσης ζωής και φιλοσοφίας, σε ένα δρόμο προς την ελευθερία και την περιπέτεια της ζωής.

Αρκαδία δεν είναι μόνο ο τόπος αλλά και οι άνθρωποί της. Οι Αρκάδες ταξίδεψαν, μετακινήθηκαν και δημιούργησαν έχοντας πάντα στο μυαλό τους αξίες που πηγάζουν από τις προγονικές αρετές. Οι Αρκάδες εδραιώθηκαν και ίδρυσαν νέες πόλεις σε ενδιαφέροντες προορισμούς που αποτέλεσαν σημαντικά κέντρα ανάπτυξης του Ελληνικού πολιτισμού. Τρανό παράδειγμα η σπουδαία κοινή ιστορία Αρκαδίας και Πάρου που πραγματεύεται ο Αντώνης Αρκάς.  

 Το όνομα της Αρκαδίας και οι αρετές που το συνοδεύουν σηματοδότησαν και ακόμα σηματοδοτούν μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες του Δυτικού πολιτισμού. Η βάση αυτής της συνιστώσας της Δυτικής σκέψης έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο σε αρμονία με τη φύση και την αναζήτηση των αρετών που θα τον οδηγήσουν στην ευδαιμονία και την ελευθερία.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του πονήματος του Αντώνη Αρκά  με λόγια απλά, κρατάμε το μήνυμα που ο ίδιος επιχειρεί να υπενθυμίζει σε όλους όσους το διαβάσουν, την αδιάλειπτη Αρκαδική συνέχεια μέσο του πολιτισμού, της μυθολογίας και της ιστορίας και τη σύνδεσή του με ένα κόσμο που ο σύγχρονος άνθρωπος εναγώνια προσπαθεί να επαναπροσδιορισθεί και να νοηματοδοτήσει.

Αγαπητέ Αντώνη, σου εύχομαι από καρδίας η επιτυχία αυτού του βιβλίου να συνεχιστεί και στα επόμενα που θα γράψεις. Σε ευχαριστούμε πολύ για την καλύτερη γνωριμία που μας προσέφερες μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου, με τους Αρκάδες και τις πανανθρώπινες αξίες που τους συνοδεύουν.

Σας Ευχαριστώ πολύ.


Δείτε ποιό κάτω φωτογραφίες και video: