Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ το 2017 για ασφαλτικά σε 35 δρόμους στην πόλη που βρήκαμε εγκαταλελειμμένους – (ήχος)

16/12/2016 20:23

Απέκρουσε τις αιτιάσεις και τους χαρακτηρισμούς της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι και για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου το 2017, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τακτικισμό, ενώ τόνισε, πως για ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα θέλουν να αποτύχει η παρούσα δημοτική αρχή.

“Η αντιπολίτευση να λέει την αλήθεια στον κόσμο”

Ο Δημήτρης Παυλής, αναρωτήθηκε για τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, «τι θέλουν να κάνουμε ένα φανταστικό τεχνικό πρόγραμμα;» και πρόσθεσε πως δεν έχουν αναλογιστεί σε τι εποχή ζούμε.

Επεσήμανε πως έχουν μειωθεί τα κονδύλια που δίνει το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση και βρισκόμαστε είπε σε μια εποχή με περιορισμένα οικονομικά και κλειστά όλα τα προγράμματα απ’ όπου θα μπορούσε να αντλήσει πόρους ο Δήμος για να κάνει έργα. «Να μου πουν ποιο έργο έγινε και ποιο πρόγραμμα άνοιξε τα δύο προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλής και συμπλήρωσε, πως το νέο ΕΣΠΑ αν και προβλεπόταν να εκτελεστεί την περίοδο 2014 – 2020, βρισκόμαστε λίγο πριν το 2017 και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και κάλεσε την αντιπολίτευση να λέει αλήθεια στον κόσμο.

“Ο κ. Σμυρνιώτης είναι “αρχιμάστορας” στις απευθείας αναθέσεις”

«Τι θέλουν; Nα μην κάνουμε μελέτες, για να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ όταν ανοίξει» και απαντώντας στον κ. Σμυρνιώτη, τον χαρακτήρισε «αρχιμάστορα» στις απευθείας αναθέσεις.

Μάλιστα κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο πως ό,τι έργα έκανε ήταν έργα με εξασφαλισμένες μελέτες και πόρους από τον πρώην δήμαρχο κ. Κοτσιάνη και τόνισε, «εμείς σε 2,5 χρόνια έχουμε κάνει πολλαπλάσιο έργο από το δικό του».

Ο Δημήτρης Παυλής, υπογράμμισε ακόμη, πως «έχουμε συνεχή παρουσία με μηχανήματα στα χωριά» και για το 2017 στην πόλη είπε ότι, «πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα δαπανήσουμε για ασφαλτικά σε 35 δρόμους που βρήκαμε εγκαταλελειμμένους».

Επιπλέον ανέφερε πως από το 2015 στο 2016, η δημοτική του αρχή έχει μειώσει τις δαπάνες του Δήμου Τρίπολης σε ποσοστό 40% κι αυτό είπε δεν έχει καμιά σχέση με την μισθοδοσία.

Αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο στο Μεγαβούνι, ο δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως κινούμενοι από μικροπολιτικά συμφέροντα δεν βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι, «αυτοί θέλουν να αποτύχουμε και το εύχονται. Εγώ δηλώνω πως η όποια καθυστέρηση υπάρχει οφείλεται στις υπηρεσίες που αδειοδοτούν και στις απεργίες των δικηγόρων».

Ο Δημήτρης Παυλής τόνισε κατηγορηματικά, «πιστεύω και δηλώνω ότι θα λύσω το θέμα των απορριμμάτων», ενώ συμπλήρωσε πως η θέση του είναι ξεκάθαρη και πως οι Δήμοι πρέπει να διαχειριστούν το πρόβλημα, ενώ υπογράμμισε πως η λύση που προτάσσει είναι, «προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και την τσέπη του πολίτη».

Ακόμη επεσήμανε πως τον ενδιαφέρει να γίνεται σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί αυτό μεταφράζεται σε όφελος των πολιτών. Απαντώντας στην αντιπολίτευση και για το που θα βρει τα χρήματα για να προχωρήσει τις υποδομές στο Μεγαβούνι και να διαχειριστεί τα σκουπίδια του Δήμου, ανέφερε πως υπάρχουν ήδη 600.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου, τα οποία προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών επί υπουργίας του κ. Βούτση και πρόσθεσε, πως δεν απαιτούνται τεράστια κονδύλια.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η αντιπολίτευση δεν λέει την αλήθεια και πως δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί δρόμος, γιατί υπάρχει δρόμος πλάτους πάνω από 10 μέτρα, ενώ μετά τις γιορτές είπε, πως θα πάει στην περιοχή μαζί με δημοσιογράφους και κάμερες, για να δει όλος ο κόσμος το σημείο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παυλή στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί: