ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ «Κάνουμε την εμπιστοσύνη σας Πράξη»

24/05/2019 12:11

Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για ανάπτυξη και νέες προοπτικές, αν δεν μεριμνήσουμε για τη νέα γενιά, την πιο δυναμική και δημιουργική ομάδα της κοινωνίας μας.

Οι νέοι του Δήμου Τρίπολης άλλωστε, έχουν έως σήμερα αποδείξει ότι διαθέτουν δυναμική για ένα καλύτερο μέλλον. Δημιουργούν και αναπτύσσουν επιχειρηματικότητα, συμμετέχουν σε οργανωμένες δράσεις αλλά και στα κοινά ως ισότιμοι συνομιλητές γνωρίζοντας καλά τις δυνάμεις τους.

Στόχος μας ήταν και είναι να ενθαρρύνουμε αυτή τη δυναμική δράση της νέας γενιάς και να δημιουργήσουμε μαζί τους ένα καλύτερο μέλλον, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχουμε και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.

Η διαμόρφωση του αύριο ξεκινά από την παιδεία και τα σχολεία του τόπου μας. Επενδύοντας συνεχώς με πράξεις, συντηρούμε, ανακαινίζουμε και ενισχύουμε τα σχολικά μας συγκροτήματα ώστε να έχουμε ασφαλή και φροντισμένα κτίρια για τα παιδιά μας με συνολική δαπάνη παρεμβάσεων τα 4.122.660,00 ευρώ.

Στηρίζουμε την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με την ανέγερση ειδικού δημοτικού σχολείου και ειδικού νηπιαγωγείου αλλά και τη δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, γιατί τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει κανένα νέο άνθρωπο να μάθει και προσφέρει για το δικό του αύριο.

Ανακατασκευάζουμε και αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας με συνολική δαπάνη παρεμβάσεων τα 4.114.974,13 ευρώ.

Προχωράμε στην αποκατάσταση και αναβάθμιση των πολιτιστικών χώρων του Δήμου μας με συνολική δαπάνη παρεμβάσεων 7.909.844,79 ευρώ. Γιατί Πολιτισμός δεν νοείται χωρίς αξίες, συμμετοχική δράση, δημιουργία και ελευθερία έκφρασης σε χώρους που ανήκουν σε όλους τους πολίτες.

Διοργανώσαμε για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Νέων, δίνοντας έτσι το βήμα σε όλους τους νέους να εκφραστούν και να αναδείξουν το έργο τους και παράλληλα στοχεύουμε στη διαρκή αναβάθμισή και καθιέρωσή του θεσμού ως περιβάλλον δημιουργικότητας για όλους του νέους της πόλης μας και όχι μόνο.

Υλοποιούμε το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, προωθώντας στην Ελλάδα ένα εργαλείο διασύνδεσης, επικοινωνίας, πληροφόρησης, κινητικότητας και ψυχαγωγίας των νέων Ευρωπαίων πολιτών, ώστε όλοι να απολαμβάνουν ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 34 χώρες της Ευρώπης!

Καθιερώσαμε και αναζωογονήσαμε το κέντρο της πόλης με την υλοποίηση της «Νύχτας Shock Price», μιας δράσης που δεν περιορίζεται μόνο στην επιμήκυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων αλλά εμπλουτίζεται με πολλά παράλληλα events στα οποία οι ταλαντούχοι νέοι της Τρίπολης έχουν τον πρώτο λόγο.

Συνεργαζόμαστε με παραγωγικούς φορείς του τόπου μας για την ένταξη του Δήμου μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και τη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την ίδρυση νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με παράλληλη στήριξη των υφισταμένων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τη διατήρηση των υπαρχόντων τμημάτων αλλά και την ενίσχυση του με νέες σχολές, γιατί το Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί μόνο χώρο μάθησης αλλά και δημιουργικής έκφρασης των νέων ανθρώπων.

Εμείς είμαστε ΕΔΩ.

Ξέρουμε ακριβώς που πηγαίνουμε και με ποιο τρόπο θα φθάσουμε.
Δηλώνουμε ΟΛΟΙ παρόντες και έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σε μια αυτοδιοίκηση που οι νέοι συμμετέχουν ενεργά, δημιουργούν και χτίζουν το μέλλον τους ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.

Κάνουμε την εμπιστοσύνη σας Πράξη!