Μήπως τελικά… Διοίκηση της πλάκας;

20/02/2020 10:34

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων Δημοτικών Συμβουλίων και με αφορμή ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου Γ. Καρώνη, για περιστατικά επιθέσεων σε πολίτες από συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο και την πιθανή έκθεσή τους σε λύσσα, γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της προσπάθειας της  Δημοτικής Αρχής να καλύψει το κενό και την ανεπάρκειά της, στη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,  με τον Δήμαρχο κ. Τζιούμη, να χαρακτηρίζει τον Δημ. Σύμβουλο της παράταξής μας,  μη σοβαρό και να τον κατηγορεί… για αντιπολίτευση της πλάκας. Οι χαρακτηρισμοί συνεχίστηκαν με τον κ. Λαγό να μιλά για ψυχική ανισορροπία και για δημιουργία κλίματος πανικού… χωρίς λόγο!! 

Σε αντίθεση με τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής για την σοβαρότητα του θέματος, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής που παραθέτουμε και εστάλη στο Δήμο Τρίπολης στις 27 Ιανουαρίου 2020, το τελευταίο τετράμηνο έχουν κοινοποιηθεί 13 περιπτώσεις επικίνδυνων ζώων και περιστατικών πιθανής έκθεσης  σε Λύσσα στο Δήμο Τρίπολης προς ενέργεια, χωρίς καμία ανταπόκριση!

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε, ότι αναφορές του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο κόστος περισυλλογής και κτηνιατρικών υπηρεσιών και η σύγκριση με το κόστος που είχαν οι συγκεκριμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια της δικής μας Δημοτικής Αρχής, αποδεικνύουν έλλειψη ενημέρωσής του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όταν για 5 χρόνια καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία στο Δήμο μας σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξασφαλίσαμε επιτυχημένα την χρηματοδότηση των ενεργειών μας από το ΥΠΑΑΤ,  μιας χρηματοδότησης που οι πλέον αρμόδιοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν για τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του 2019.

Τέλος, όσον αφορά στην ’’ταμπακιέρα’’ που ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης, όταν αυτή ανοίξει, οι πολίτες θα κρίνουν ποιος πραγματικά πρεσβεύει τη νομιμότητα.