Κύριε Λαγέ, ματαίως προσπαθείτε να συγκαλύψετε την ανεπάρκειά σας.

04/03/2020 16:44

Ο κύριος Λαγός, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της ανικανότητας του, πλημμυρίζει με δελτία τύπου τους δημότες, δίνοντας στην δημοσιότητα τα έγγραφα που μας είχε αποστείλει η Κτηνιατρική Υπηρεσία στην πενταετή θητεία μας. Στον αντίποδα των όσων ψευδώς αναφέρει, όλα τα έγγραφα έχουν απαντηθεί και βρίσκονται στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας όπου θα έπρεπε να έχει ήδη μπει στον κόπο να ενημερωθεί.

Στα 5 χρόνια, κύριε Λαγέ, μας είχαν ζητηθεί διευκρινήσεις από την Κτηνιατρική Υπηρεσία μόνο για 45 λυσσύποπτα ζώα για τα οποία υπάρχουν και οι απαντήσεις που ψευδώς λέτε ότι δεν δόθηκαν, ενώ σε 6 μήνες με εσάς στην διοίκηση έχουν αναφερθεί 10 περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχετε καταφέρει ακόμα να απαντήσετε λόγω έλλειψης αναδόχων Περισυλλογής και Κτηνιάτρων. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι.

Με συνεχείς συνεντεύξεις παραγωγής λάσπης, μας εγκαλείτε για αδιαφορία και έλλειψη κτηνιατρικών υπηρεσιών στην διαχείριση των αδέσποτων. Κύριε Λαγέ, αν δεν γνωρίζετε, τότε είστε ανίκανος να διοικείτε τον Δήμο, αν γνωρίζετε τότε είστε ψεύτης. Επί θητείας μας, έγιναν 550 έως 600 περισυλλογές ζώων, όπου έγιναν οι απαιτούμενοι κτηνιατρικοί έλεγχοι τόσο για την ευζωία τους, όσο και για την ασφάλεια των δημοτών, καθώς και 400 στειρώσεις συμβάλλοντας κατά το μέγιστο δυνατό στη μείωση του προβλήματος. Όλα αυτά τεκμηριώνονται από τα αρχεία της υπηρεσίας (εντολές περισυλλογής, παραπεμπτικά αδέσποτων ζώων και ατομικά κτηνιατρικά βιβλιάρια) που είναι αρχειοθετημένα στην υπηρεσία και θα έπρεπε να έχετε φροντίσει για την ενημέρωση σας.

Επίσης, για ακόμα μια φορά πιαστήκατε να λέτε ψέματα, σε ότι είχατε δηλώσει στο ραδιόφωνο μετά την εμφάνιση του εγγράφου της κτηνιατρικής υπηρεσίας ότι δεν γνωρίζατε για την ύπαρξη του, ενώ αυτό φαίνεται καθαρά μετά την δημοσίευση του από εσάς, ότι σας είχε χρεωθεί την ίδια ημερομηνία που το παρέλαβε η αρμόδια υπηρεσία. Οπότε γνωρίζατε εξ αρχής για το έγγραφο και θα έπρεπε να είχατε δώσει τις ανάλογες εντολές στην υπηρεσία ως πολιτικός προϊστάμενος και όχι να ψεύδεστε δημόσια και να εγκαλείτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για ανικανότητα. Οι υπηρεσίες είναι τα εργαλεία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και εντέλλονται από αυτήν.

Αναφέρετε συνεχώς τις 164 στειρώσεις, για τις οποίες δεν έχετε ούτε ένα επίσημο έγγραφο από οποιαδήποτε εμπλεκόμενη υπηρεσία, ούτε καν από την επιτροπή παρακολούθησης της δράσης, στην οποία και Προεδρεύατε.

Είναι καιρός λοιπόν, οι δημότες της Τρίπολης να μάθουν, ότι η δράση αυτή, σκοπίμως πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημιουργώντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

– Γιατί ενημερώσατε την κτηνιατρική υπηρεσία Παρασκευή μεσημέρι, αποφεύγοντας έντεχνα τον έλεγχο εκ μέρους της, για την προγραμματισμένη δράση, όταν η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι έπρεπε να έχει γίνει μετά την λήψη της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου;

– Πείτε μας, στειρώθηκαν αδέσποτα μόνο του δήμου μας;

– Γιατί μέλη του Φιλοζωικού της Τρίπολης καλούσαν δημότες και από γειτονικούς δήμους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να φέρουν ζώα για στείρωση;

Σας προκαλούμε να προσκομίσετε τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τις 164 στειρώσεις και κτηνιατρικούς ελέγχους των ζώων. Οι προθεσμίες που σας έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν παρέλθει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

– Γιατί στη βάση δεδομένων, αδέσποτων ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν καταγραφεί μόνο 124 ζώα, για τα οποία σαν κτηνιατρική ενέργεια φαίνεται μόνο ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης και τίποτα άλλο;

Σταματήστε τα ψεύδη και τις αερολογίες, μας έχετε πείσει ότι στο μόνο που είστε ικανός είναι αυτό. Προσκομίστε τις αποδείξεις που αποδεικνύουν τα λεγόμενα σας στους δημότες μας.