Καρώνης: Θα είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τον αγώνα που κάναμε για το καλό των πολιτών του Δήμου.

17/01/2020 14:46

Για την σύμβαση της τηλεμετρίας του δικτύου της ΔΕΥΑΤ, που υπέγραψε προχθές ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης και τα έργα των 100 ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής έδωσε συνέντευξη τύπου ο κ. Γιώργος Καρώνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά” και πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρώνης, το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ξεκίνησε και δρομολογήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση, κάτι που ο νυν Δήμαρχος κ. Τζιούμης δεν ανέφερε. Πιο συγκεκριμένα, το έργο ξεκίνησε το 2015, είπε ο κ. Καρώνης, με μια μελέτη που έγινε από ένα εξειδικευμένο γραφείο εκτός Τρίπολης, κάτι το οποίο ο νυν Δήμαρχος είχε καταγγείλει τότε. Συνέχισε λέγοντας ότι η μελέτη ήταν για 2.500.000 ευρώ και με πολύ αγώνα του κ. Δημήτρη Παυλή και με τη βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ που προχώρησαν στην απαραίτητη προσαρμογή της μελέτης, μπόρεσε το έργο να μπει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.  

Ο κ. Καρώνης επεσήμανε ότι η διακήρυξη του έργου υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και υπογράφηκε από τον τότε Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή, και τώρα έγινε η δημοπρασία και ορίστηκε και ο ανάδοχος και κατέληξε: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο έργο που το είχαμε προγραμματίσει με τον κ.Παυλή. Ήρθε και είναι καλό για τους πολίτες και μάλιστα πρέπει η νέα διοίκηση να προχωρήσει για την ολοκλήρωσή του με την άλλη μελέτη για το επιπλέον 1.000.000 ευρώ για το Δημοτικό Διαμέρισμα της Τρίπολης».

Όσον αφορά τον απολογισμό για τις 100 ημέρες της νέας Δημοτικής Αρχής που έκανε ο κ. Τζιούμης και αφορά την ΔΕΥΑΤ, ο κ. Καρώνης ανέφερε: Ότι ειπώθηκε είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση όπως για παράδειγμα οι 120 δόσεις για χρέη προς τη ΔΕΥΑΤ. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτές υπήρχαν και μάλιστα με απόφαση του Δ.Σ. είχαν αυξηθεί κάποιες περιπτώσεις οι δόσεις για να διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Κλείνοντας ανέφερε ότι το πρόγραμμα της παράταξης Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά του κ. Παυλή γίνεται πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα το έργο πεζοδρομήσεων της πόλης που ήταν δημοπρατημένο από την προηγούμενη διοίκηση, κάτι το οποίο επίσης δεν αναφέρθηκε από τον κ. Κανελλόπουλο και κατέληξε: «Εμείς θα είμαστε εδώ, όποτε δεν έχει το θάρρος η νέα Δημοτική Αρχή να το λέει, να υπερασπιστούμε τον αγώνα που κάναμε για το καλό των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΩΝΗ