Κανονιστική κοινόχρηστων χώρων: Έχουμε κάνει ότι καλύτερο νομίζουμε αυτή τη στιγμή και μπαίνουν κανόνες.

10/09/2016 11:43

Για την κανονιστική κοινόχρηστων χώρων που ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου)  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Παυλής, ο οποίος αρχικά έκανε λόγο για «κάποιους  που επέλεξαν να φύγουν σαν τους λαγούς και μετά να λένε διάφορα…», ενώ αναφερόμενος στο κομμάτι της διαβούλευσης και του χρόνου, που χρειάστηκε, μέχρι να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε: «Η κανονιστική τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση περίπου για 1,5 χρόνο με όλους τους φορείς . Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, πως η κανονιστική δεν ήρθε νωρίτερα στο συμβούλιο, γιατί θέλαμε να υπάρχει νομιμότητα για την πλατεία Πετρινού, καθώς αναμέναμε το ΦΕΚ».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τα παράπονα που καταγράφηκαν, σύμφωνα με τα οποία δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις των επιχειρηματιών για την κανονιστική, δήλωσε: «Εδώ και 1,5 χρόνο επιχειρηματίες, δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί μας επισκέπτονταν και τους ζητούσαμε, να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους, επί του προσχεδίου της κανονιστικής, που είχε κοινοποιηθεί.

Κάποιοι, όπως, το Τεχνικό Επιμελητήριο μας έστειλαν την άποψη τους, με αρκετές προτάσεις.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας επίσης μας πρότεινε, να παραμείνουν όλα ως είχαν στην Πετρινού και σε μια δεύτερη πρόταση, να αναπτύσσονται τα καταστήματα της Δημητρακοπούλου και απέναντι.

Η Ο.Ε.Β.Α. μας είπε ότι συμφωνεί με αυτή την κανονιστική και την θεωρεί, ως την πλέον άρτια και τεκμηριωμένη, νομικά πρόταση, που έχει ποτέ υπάρξει από τον Δήμο.

Ο Σύλλογος Εστιατόρων, Εκπρόσωποι των Επιχειρηματιών, Επιχειρηματίες και τέλος,                   Πολίτες, που ανέφεραν ότι ζητούν να μην υπάρχουν κλουβιά εντός των κοινόχρηστων χώρων, ηλεκτροδοτήσεις, να υπάρχει σεβασμός στον περαστικό πολίτη και σεβασμός στα παράπλευρα καταστήματα.

Ο νοών νοείτω λοιπόν», ενώ συμπλήρωσε: «Ακούσαμε τις προτάσεις, κάποιες υπήρχαν, κάποιες τις ενσωματώσαμε στο τελικό σχέδιο.

Από την τοποθέτηση του Δήμαρχου Τρίπολης δεν έλειψαν και οι αναφορές ότι, σε αυτό τον 1,5 χρόνο διαβούλευσης  δεν υπήρξαν προτάσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις αν και είχαν λάβει όλοι τους αυτό το σχέδιο κανονιστικής.

«Θεωρούμε πως ήταν η καλύτερη κανονιστική που έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια και η πρώτη φορά που μια κανονιστική καλύπτει ολόκληρο τον Δήμο. Είμαι περήφανος που πήρε έγκριση και αγκαλιάστηκε και από άλλες παρατάξεις (Μαντινειακή Συμπολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση). Θα κριθούμε σαν Δημοτική Αρχή, για το πώς θα εφαρμοστεί. Αυτά που ψηφίζουμε εμείς, θα τηρούνται. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι σεβαστές. Εμείς δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Μπορεί κάποιοι να στεναχωριούνται αλλά θα ευχαριστηθούν πολλοί περισσότεροι».