Καλωσόρισμα Δημήτρη Παυλή στο 9ο παγκόσμιο συνέδριο αποδήμων Αρκάδων – (pics)

22/07/2018 16:44

O Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε τους προέδρους των ομοσπονδιών και τους συνέδρους του 9ου Παγκόσμιου Συνέδριου Απόδημων Αρκάδων

Απανταχού Αρκάδες,
Φίλες και φίλοι,

Σήμερα με μεγάλη χαρά, καλωσορίζουμε στη γενέτειρα πατρίδα, την Ελλάδα, την Αρκαδία, όλους εσάς που από κάθε γωνιά των πέντε ηπείρων, ταξιδέψατε για να βρεθούμε μαζί εδώ στην Τρίπολη, σε ένα αντάμωμα αξιώσεων και νέων ελπιδοφόρων προοπτικών.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Είναι ειλικρινά τιμή μας να σας έχουμε κοντά μας. Η συμμετοχή σας στο φετινό συνέδριο αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η αγάπη για την Πατρίδα και η επιμονή σας για πρόοδο και ευημερία δεν σταματά ποτέ και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να αφουγκραστούμε τις σκέψεις σας, τους προβληματισμούς σας αλλά παράλληλα να σας μεταφέρουμε και τις δικές μας ανησυχίες σε μια τόσο δύσκολη εποχή που δεν αφήνει κανέναν μας ανεπηρέαστο.
Στο σημερινό βήμα μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες, οι ίδιοι στόχοι, η ίδια αγάπη για τον τόπο μας.
Η έμπρακτη θέληση όλων για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του τόπου μας αλλά και η ανάγκη της αλληλεπίδρασης για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και της ανάπτυξης της περιοχής μας, οδήγησε στην άρτια οργάνωση του 9ου συνεδρίου απόδημων Αρκάδων, από όλους τους συντελεστές, τους οποίους και συγχαίρω.
Σημαντικοί ομιλητές θα μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες και γνώσεις αλλά και θα καταθέσουν απόψεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Αρκαδίας, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό προς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας που μπορούν και πρέπει να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης στα χέρια μας.
Μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που επιλέχθηκαν θα τεθούν σημαντικές προτεραιότητες για την οικονομική ανάπτυξη της Αρκαδίας, θα αποτυπωθούν οι απαραίτητες αναπτυξιακές στρατηγικές και πολιτικές στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, θα προσδιοριστεί η στρατηγική θέση της Αρκαδίας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά της, η συνεχώς εξελισσόμενη εκπαιδευτική κοινότητα στην Αρκαδία αλλά και θα τεθούν νέες προτάσεις και προβληματισμοί που αφορούν στην κοινωνική πολιτική, στην προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, τις εθνικές υποδομές, την περιβαλλοντική θωράκιση αλλά και την ανάδειξη των μοναδικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων μας.
Από σήμερα επιδιώκουμε όλοι μαζί τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών με στόχο την πρόοδο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις και πιστεύουμε ότι αν όλοι οι «εμπλεκόμενοι» φορείς, αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί, ομογενειακές οργανώσεις ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα συμπράξουν, τότε η Αρκαδία μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Σήμερα ειδικά που, χιλιάδες οικογένειες αναζητούν τρόπους ώστε να μην ζήσουν τον σύγχρονο «ζωντανό χωρισμό» αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο σε άλλες χώρες.
Επιθυμία μας λοιπόν είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις συνεργασιών και διόδων επικοινωνίας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας για την επίτευξη της εξωστρέφειας και της εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος όλων και πολύ περισσότερο της νέας γενιάς.
Σε ένα ελπιδοφόρο αναπτυξιακό μέλλον, οι Έλληνες της διασποράς έχουν τον δικό τους ρόλο. Αποτελούσαν και πάντα θα αποτελούν μια από τις δυναμικές εκφράσεις του ελληνισμού και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Με απτά επίκαιρα παραδείγματα που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην οικοδόμηση της σύγχρονης πραγματικότητας.
Καλώς ορίσατε λοιπόν.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία στην 9η αυτή συνάντηση που αφορά όλους τους Αρκάδες εδώ στην πατρίδα, που δεν ξεχνάτε και δεν σας ξεχνά.
Ευχαριστώ.

Δείτε πιό κάτω το video: